Helbred helsen helt naturlig!

Den siste tiden har det oppstått skepsis blant mange til den moderne legemiddelindustrien. Skepsisen er blant annet grunnet i at industrien først og fremst har som mål å tjene penger. For mange er det urovekkende at de som har ansvaret for din helse har profitt som høyeste prioritet. Det gjøres ikke bedre av at legemiddelindustrien er notorisk for å teste medisinene på dyr, som kan oppleve både smerte og ubehag under testingen. I store deler av verden, som for eksempel USA, blir medisiner skrevet ut i hytt og pine, ofte der den ikke trengs. Konsekvensene er blant annet overforbruk av antibiotika, noe som kan forårsake framvekst av antibiotikaresistente bakterier. Det er ingen tvil om at legemidler burde unngås med mindre de er absolutt nødvendige. Så hva kan vi gjøre isteden? Mange begynner nå å ta i bruk naturen som medisinskap. Hvis det som plager deg er forkjølelse, hodepine, såre ledd eller tørr hud er det gode muligheter for at naturen har noe som hjelper!

Naturen som medisinskap

I mange hundre tusener av år har våre forfedre brukt det de kunne finne i naturen for å helbrede sykdommer. Bare i den norske naturen har vi planter som er febernedsettende, steriliserende, bakteriedrepende, smertestillende, hevelsesdempende og mye, mye mer. Dessuten er mange av dem fulle av antioksidanter. Antioksidanter bremser aldringsprosessen og styrker immunforsvaret slik at en forkjølelse vil slippe taket lettere. Når det gjelder veien til en bedre helse kan mye av jobben gjøres av et sunt og variert kosthold. Det er bevist at gjennom å spise mindre sukker kan kroniske leddplager forsvinne helt. Bare ved å drikke en halv liter vann når du våkner om morgenen vil du redusere risikoen for hjerte -og karsykdommer med hele 40%. Dessuten er det bevist at trening hjelper både på fysiske smerter og på humør og energinivå. Det er imidlertid svært viktig å bruke kjerringrådene riktig. Hvis du eller noen du kjenner får en alvorlig sykdom så kan det være lurt å gjøre som doktoren sier. Mye kan helbredes helt naturlig, men ikke alt!

Gå din vei til god helse

Nyere forskning beviser gang på gang at en av de viktigste tingene du kan gjøre for din helse er fysisk aktivitet. Mye tyder på at mennesker er bygd fra naturens side for å bevege seg over store avstander. Eldre som begynner å gå regelmessige turer på 30 minutter lever lenger, og har fått påvist 10% bedre hukommelse. Dette kan altså være noe for å bekjempe Alzheimers og demens! Du trenger ikke å være blant den eldre garde for å nyte godt av gåturer. Studier har vist at hjernen jobber bedre når den får tilførsel av friskt blod. Konsentrasjon, hukommelse og humør styrkes med en gang, bare etter en liten 15 minutter lang gåtur. Det er ikke nødvendig å gjøre store omveltninger for å få bedre helse helt naturlig. Hold helsa ved like med naturlige legemidler og hold beina varme med vagabond sko mens du går din daglige tur. God Helse!