Grønt er sunt

Grønt er sunt, ikke bare når det gjelder mat, men også når det gjelder omgivelsene dine. Grønne vegger kan faktisk vær beroligende, og grønt er derfor en farge som passer fint på soverommet. Det samme gjelder for grønne møbler og sengesett i grønne nyanser. Du kan også plassere et par planter i soverommet.

Grønt innendørs

Grønne planter er også sunt, både for den fysiske og den mentale helsen. Grønne planter er dessuten allergivennlige. og plantene bidrar til å rense luften, og gjør det også triveligere inne. Spesielt om vinteren kan det være fint å ha en grønn oase inne. Lag deg en liten krok med en møbelgruppe som er omringet av planter. Her kan du lese, kose deg med hobbyen din, eller med en kopp te eller kaffe. Grønne planter egner seg fint som delingsvegg, enten i form av store og høye planter som deler rommet, eller i form av en hylle fylt med småplanter. Er du så heldig at du har en vinterhage, bør du gjøre denne til et helårsparadis der du kan slappe av i grønne omgivelser mens høst- og vinterstormene blåser ute.

Grønt i hagen

Grønt er også sunt ute i hagen. Ja, det er fint med blomsterplanter og prydbusker, men grønt bladverk er også et herlig og fargerikt innslag i hagen. Du kan også lage et “grønt rom” i hagen gjennom å lage en slags hekk eller en vegg av store potter. I dette grønne rommet kan du for eksempel plassere fine hagemøbler fra trendly, slik at du og familien har et fint sted å slappe av. Grønne planter gir også skygge på varme dager, så sats på å plante noen trær eller busker som vokser raskt, slik at du får en pause fra sola når det er skikkelig varmt. Er du skikkelig flittig, kan du lage deg en urtehage, som både bidrar med grønne blader og god lukt, og som i tillegg gir deg spennende krydder du kan bruke i matlagingen.

Lag noe sunt

Grønne planter er ofte enklere å stelle enn blomsterplanter, og busker og trær kan leve i mange tiår, uten at de krever spesielt mye stell. Du kan selvsagt med fordel plante bærbusker eller frukttrær, for de bidrar både med blomster og med avling om sensommeren. Bruk bærene og fruktene ferske, eller lag ditt eget, sunne syltetøy. Det er alltid godt å finne fram hjemmelaget syltetøy eller saft når det er vinter og kaldt. Da kan du drømme deg tilbake til sommeren som var. Det er ingen heksekunst å lage syltetøy og hjemmelaget saft, og hvis dusatset på en urthage, kan du også tørle urter og gjemme dem til sommeren. Bare bunt dem sammen og heng dem til tørk i kjøkkenet, så har du noe å glede deg til når vinteren kommer. Grønt er sunt, spennende og gir deg en bedre hverdag.