Vegansk påfyll for treningsglade

 

Med den siste tidens store fokus på trening, kommer også et økende fokus på kosthold og sunnhet. Flere og flere har den siste tiden skiftet til et vegansk kosthold, og får derfor ikke lenger proteinene sine fra kjøtt, kylling, egg, melk og fisk. Selv om noen forskere er bekymrede for at et vegansk kosthold ikke inneholder nok proteiner, er det til dags dato ingen som har dødd av proteinmangel som følge av vegansk kosthold. Så hva spiser egentlig veganere etter en hard treningsøkt?

Proteinrikt og grønt

Selv om plantebaserte matvarer har et lavere protein-innhold enn for eksempel kjøtt og egg, er det ikke alle som er klar over at selv matvarer som pasta inneholder rundt ti prosent proteiner. Men når muskelmasse skal bygges, kan det være en idé å supplere med disse matvarene:

  • Soba-nudler er nudler som er laget av bokhvete istedenfor ris eller mel. Bokhvete har et usedvanlig høyt protein-innhold til kornsort å være.
  • Linser er kjent for sitt høye proteininnhold, og har fulgt menneskene siden før-bibelsk tid.
  • Kikerter kan brukes til alt fra falafel til hummus, eller spises som de er, gjerne sammen med litt sitronsaft, salt og olivenolje.

Bon appétit!