Tren ute hele året

Mange flytter treningen inn når det blir høst og vinter, men dersom du kler deg godt, er det ingen grunn til å holde deg innendørs selv på kalde dager. Det gjelder bare å tenke litt mer gjennom treningen. Frisk luft er sunt for deg, hele året, så sant du da ikke lider av kuldeastma eller lignende.

Behagelige treningsplagg gir motivasjon

Dersom treningsklærne dine strammer eller er ubehagelige, kommer du ikke til å like treningen. Derfor er det viktig å finne klær du trives i. En svart treningstights passer til alle typer topper, og gir deg den bevegelsesfriheten du trenger. På nettbutikken til aim’n finner du garanter en svart treningstights som passer perfekt, enten du trener mye eller lite, løper i skogen eller bare jogger langs veien.

Gode sko er viktig

Skal du trene ute om høsten og vinteren, er gode sko helt avgjørende. Skoene må gi deg godt grep på våte og glatte veier, men det finnes mange mulige løsninger. Du kan kjøpe sko med pigger eller få satt inn pigger i et par gamle joggesko, slik at du kan løpe på snø. Er det slapsete og vått, kan du kjøpe skoovertrekk som stanser den verste fuktigheten. En skotørker kan også være en god investering dersom du løper mye ute i all slags vær.

Tenk sikkerhet

Sikkerhet er svært viktig når du skal trene, og spesielt dersom du løper langs trafikkerte veier om høsten og vinteren. Husk at selv om du ser bilene, er det ikke sikkert bilistene ser deg. Bruk alltid refleks og gjerne hodelykt når du trener om kvelden. Om høsten og vinteren bør du vurdere å bruke refleks også på dagtid, da det kan være dårlige lysforhold. En fargesterk refleksvest fungerer som synlighetsplagg både på dagtid og om kvelden, og den gjør det mye tryggere å trene.